2010-03-03
 23:05:46

Exempel på foton

Alla stora fotografer har en "portfolio". Jag väljer att visa några av mina foton i ett inlägg här, och fler kommer med tiden, alla samlade under samma kategori; "Portfolio-exempelbilder".

Här har vi ett par exempel på hästporträtt (huvudbilder). Eftersom det var vinter och slaskigt så tog vi både ute och inne när "Holly" skulle fotas. Han var en personlighet, och sällan var öronen spetsade när en kamera var i närheten, alltid annars, men inte när han såg eller hörde en kamera. Lite utmaning alltså, men det gick det med!

 

Kattporträtt är inte alltid så enkla. Här har jag fotat vår egen katt, Zita i olika situationer. En lugn bild när hon sover i motljus, en bild där hon stirrar lite eftersom jag viftat med en leksak precis innan, där skildras hennes lekfulla minspel. Och en lite smådryg blick på soffkanten med fönstret och den snöklädda skogen i bakgrunden får skildra hennes lite översittaraktiga attityd som egentligen är väldigt charmig. Hon är BOSS!

 

 

Detaljstudier kan vara nog så talande vissa gånger. En mule kan tala om att det är kallt eller att man är trött. Ett ansikte på en liten katt kan be om kärlek och ett hästöga kan spegla tillgivenhet eller något annat. Jag gillar att fota närbilder. Man vet aldrig vad man får innan det är klart!

 

 

 

När det gäller hästfoton så är det både en utmaning och intressant att fota dem i naturen. Hästar i en hage gör inte som man ber dem. Där får man smyga efter och "bli en del av inredningen" tills en passande scen utspelar sig. Ibland får man gå efter länge, andra gånger får man knappt göra annat än knäppa av..
Det är så olika! Och så roligt. Det är i hagen som hästen är som närmast sitt naturliga tillstånd, och det märks ofta. De här bilderna visar ett par exempel på hur hagfoton kan bli.

 




KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: